2018-05-08 08:13:47• hírek • Közlemény

Anyák napja Batizon – az ökumené jegyében

Az idén is zsúfolásig telt meg a református templom református és római katolikus hívekkel – számolt be lapunknak Király Lajos esperes, batizi református lelkész.

Talán már “megszokott”, ha valamelyik gyülekezet anyák napját szervez. Batizon már negyedik éve annak, hogy ez kissé másként történik, hiszen a római katolikus és a református gyermekek közösen egy verses-zenés ünnepi műsorral lepték meg az édesanyákat és nagymamákat.
Az ünnepség kezdetén Király Lajos házigazda lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, majd a nyitó áhítatot dr. Schupler Tibor plébános tartotta, aki az édesanyai szolgálatról, szeretetről és odaadásról szólt. Isteni kegyelem és lehetőség édesanyának lenni, a Tőle kapott gyermek-ajándékot nevelni, őrizni és gondozni.


A közel egy órás ünnepi műsor megszervezésében illesse köszönet Piszárik Imelda hitoktatót, Chis Andrea óvónőt és Kuki Zsolt zenetanárt. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a templom udvarán, ahol a jelenlevők egy hatalmas és finom torta elfogyasztása közben beszélgethettek.
Legközelebb a két egyházközség tagjai június elején találkoznak a római katolikus templomban, ahol – gyermeknap alkalmából -, Istennek adnak hálát, előadást hallgathatnak meg a résztvevők, végül pedig a gyermekeknek a szabadban játékokkal, valamennyi résztvevőnek pedig szeretetvendégséggel kedveskednek a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: